Jeg fant norges elste kirke!

NORGES ELDSTE: Urnes stavkirke er bygget som en langkirke med et rektangulært skip og et smalere kortilbygg. Både skipet og koret har hevet midtrom. En antatt opprinnelig apside (halvsirkelformet utvidelse av en bygning) ble revet og koret ble utvidet mot øst omkring 1600. Den eldste kjente takrytteren ble satt opp i 1663, men ble fornyet både i 1685 og 1703. I 1902 ble kirken restaurert, og de dekorerte gavlene ble bordkledd for å hindre at de skal bli ødelagt. Foto: WIKIMEDIA COMMONS/Arno von der Tillart

Se på dette her da! Det er Urnes stavkirke og den ligger i storslagen natur eller noe sånnt! Se på den krika da!

NORSK PROSJEKT!

ÅÅ HEI! NÅ ER ALT FANTASTISK.

Jeg har oppgave på skolen og snake om hobbyen sin/noe man liker. Jeg valgte kristendommen! Jeg skal snakke om bloggen og impuls. Gleder meg. Så til søndag eller mandag kommer det mange bilder fra impuls som jeg skal vise. Jeg skal levere oppgaven til fredag og bare legge inn det jeg ikke rekker på bloggen og vise det her. jeg skel snakke om bloggen om metoder å være kristen på. 

 

Dette blir kjempe gøy! Jeg glader meg så til Impuls denne helga! Er det flere som skal? Blir kjempe gøy! Kanskje jeg møter deg der?

 

Vi snakkes <3

JESUS ER SVARET, KJENNER DU HAN , KJENNER DU LIVET!

Dans, syng og le

                     Heei!

  Nå kommer det en liten utfordring fra meg som jeg ønsker at alle skal prøve

Gud vil vi skal taletet vi har til å tillbe Gud. Jeg bruker den sjangsen til å gjøre noe som er gøy. Som å danse, synge og le. De egenskapene er gøye og jeg liker dem. Jeg går i en kristen dansegruppe som danser om og for Jesus. Vi er en gruppe små folk. Jeg er leder, men dansetrinnene er utrolig bra. 

 

Når jeg synger så synger jeg mest med magen. Jeg synger det teksten sier uten å tenke på hva jeg synger. Jeg går i ungdomskor og der synger men høyt. Jeg må forsterke stemmen og bruke magen. Men hvorfor kan jeg ikke bruke hjertet? Det er da bedre? 

 

Bruk DITT talent til å tilbe han vi elsker. Vår supermann som overgår alt som vi vet om. La oss vise handet vi har fått av han og  hva vi kan!! Vi er skapt i Guds bilde. Det betyr at vi er en liten kopi av han. Vi er skapt med vår egenskap som han vil vi skal vise. Han vil vi skal vise den i hans bilde. Ikke for å bli berømte, men for Gud. 

 

Le med han igjenom kipe dager, bruk han som ditt kart og stol på han. Han kan veien. Ikke google. Gud har alle svarene du vil ha. La han overvinne deg. Ikke la fridtiden overta. Bruk fidtiden til å tilbe med pris. Tenk da, han er så perfekt. Han sitter og passer på deg akkuratt nå og ser etter deg hele tiden. Så herlig! Helt fantastiskt! Jeg utfordrer alle til å prøve det! Det er så gøy! Om det ikke er startet en dansegruppe foreksempel kan vi spør om du og noen venner skal lage en egen. Sang gruppe kan du også lage selv eller bare synge for deg selv.  Det finnes så mange sanger og sanse eller synge til. 

 

 

He love`s you <3

 

 

-Ida Sofie <3

DAGENS BIBELVERS

I LOVE JESUS.....

Det å være kristen....

Det å være Kristen er ikke alltid like lett. Noen tenker at det er stress og sitte vær eneste dag og snakke til noen du ikke ser eller lese i en bok med invikla språk. Noen blir mobbet for det og noen tørr ikke vide hvem de tror på. Andre gjør det og står for det uansett hva andre sier.

 

For meg er det ikke  alltid like gøy å si min mening om at jeg er  Kristen. Men det er jo bare det som er greit. Da gir jeg meg selv en ny utfordring vær dag. "IDAG SKAL JEG STÅ FOR MINE MENINGER OG SI DET JEG MENER". 

Jeg kan oppleve at vennene mine sier stygge ting om Bibelen eller om meg i forhold til religionen min. Men det blåser jeg i. Fordi Gud setter meg på prøve vær eneste dag for å se om jeg tørr å vise hvem jeg er. Det er ikke altid jeg tørr det, men bloggen hjelper meg til å bli flinkere. Når man er Kristen er det masse man må tenke på. Ikke banne, tilbe, lese i bibelen være snill mot venner, og følge de 10 bud. Og masse mer. Det er ikke altid like ork. Du blir trøtt om kvelden og sovner før du aner det. Men det finnes faktisk GØYE metoder for å være Kristen. Du kan: Danse eller du kan Synge om du liker det bedre. Det står i Bibelen at vi skal bruke talentet vårt til å prise gud. Det er noe jeg gjør nesten vær dag. Men selvfølgelig, det er ikke sånn at hvis du synger en sang så er du kristen. For det første så må det være en sang om Gud, for det andre så må du mene det du synger, for det tredje så er det ikke så enkelt å bli kristen. Det er vanskelig og Krevende. Men det er værdt det skal jeg si deg! 

 

Du trenger ikke sitte og snakke med han vær kveld. Men du tåler vell å lese et bibelvers en gang om dagen? Jeg har lært meg en gøy lek  som jeg bruker vær dag. Det kaller jeg  

Håper det ble til hjelp!

 

Vi snakkes! <3 Husk: Stol på han så griper han inn! <3 

MINE FAV BIBELVERS!!

Johannes 3.16

Johannes 10

Johannes 10. 17

Johannes 10. 21

Johannes 9. 4

Johannes 9. 5

Det er selvfølgelig mange andre bibelvers som er fine! Hva er DITT farvoritt bibelvers? :)

Min religion

Jeg tror jeg bare begynner med en gang. La oss se!

 

Helt siden jeg var liten har jeg levd som jeg gjør i dag. Hele livet mitt var avhengi av det. Jeg gikk på søndagsskole og på kor. Jeg bestemte meg for å aldri miste taket. Uansett! JEG SKULLE LEVE HOS GUD HELT TIL JEG KOMMER OPP I HIMMELEN. Årene gikk og ting ble veldig seriøse. Nye menesker kom inn i livet mitt og forandret meg. Jeg begynte og sminke meg, og det var ikke pent. Jeg begynte og tenke mer på utseendet en personligheten min. Så jeg tenkte ikke på skolen i det hele tatt. Allerede i 6 klasse skjedde det noe fryktelig. Noe så fryktelig at det ble bra for meg. Og det kom helt uventet. Jeg skulle synge med koret på en gudstjeneste. Jeg bestemte meg for å være helt åpen den kvelden. Så gikk vi til forbønn. De som ville be for noen skunne sette seg på venstre side av benkene og de som ville bli bedd  for skulle sette seg med høyre side. Det gjorde jeg. Jeg skulle bli bedd for. Jeg satt meg ned, helt stiv og redd. Innimeg fikk jeg tanker om at det ikke ville være noen igjen til meg. Men det kom noen. En høy blond jente tok de kalde hendene sine på skuldrene mine og jeg ble automatisk slapp. "Vil du at jeg skal be for deg?" spurte hun med et smil. "Jatakk" sa jeg. Hun ba. Hun var veldig redd. Det kunne jeg kjenne på måten hun sa ting på og på den måten hun skjalv nedover kroppen. Jeg fikk nesten hjerte stopp. Magen min eksploderte og jeg fikk lyst til å grine. Det var helt utrolig hvor deilig det var. Det kunne ikke beskrives.

Bare noen dager etterpå var det mange kipe øyeblikk for meg la fra meg hos Gud. Alt var bra. Alt ble super gøy. Livet var herlig.  Etter det har jeg brukt mye av tiden min på å be, lese i bibelen og gå på gudstjenester. 

 

Slik ble jeg kristen! Dette er min religion. Håper dere likte innlegget! Gjerne gi noen tilbake meldinger! <3

 


Nytt Kamera + info

 

Vi snakkes <3

Forandre tema?

Hei! Jeg har hatt en liten stund nå for meg selv, og ikke delt noe med dere. På denne tiden har jeg vært i en liten krangel med noen venner, som jeg ikke gidder og dele, men jeg tenkte og forandre tema på bloggen.  Jeg tenkte og heller snakke om det jeg står for. Altså min tro og min forklarelse på det som er i min tro. Så, bloggen vil altså handle om meg, men ikke om hverdagen min. Jeg kommer  til å blogge når jeg vil om det jeg vil. Bilder av meg skal det selvfølgelig fortsatt være, men ikke så ofte som jeg pleier. Er dette noe som dere ville sett noe av?

 

Jeg kommer til å redigere bildene mine godt, og lage videoer. Men de videoene blir en annen vri, det må jeg se etter som hvordan folk reagerer på bloggen min. La oss se hvordan det går!

Vi snakkes! <3

 

Bilder fra den siste uka<3

Trening!

Ååååå får en fin dag! Masse trening og masse musikk!

Jeg har trenet mye, og lest litt  i boka. Utrolig fin dag! Nå skal jeg bli ferdig med å rydde rommet og så skal jeg lese mer i boka! Elsker den boka! Men jeg er jo egentlig ferdig med den, men jeg leser deg en gang til :P

 

Snakkes folkens! <3

Pose

Heihei! Nå sitter jeg og Malene i senga mi og spiller spion! Jeg leder til nå! :)

Første skoledag gikk fint og leksene er allerede i gang!

Ønsker alle en fin dag videre! Vi snakkes! ;)

Ble ikke noe

Hei!

Nå et jeg hjemme fra Nora og skal til å pakke sekken! Det er jo skole i morgen!

I går kveld satt jeg Nora og moren å så på film til klokka 2! Stykt gøy! Jeg og Nora hadde det veldig gøy!

Det som er litt rart er at jeg ikke tok et eneste bilde!! Helt utrolig!

Men det ble ikke noe kamera på meg i går. Jeg tenkte at jeg kunne kjøpe det en annen gang heller. Men mamma har lagt det av til meg, så jeg får det ihvertfall!

Men nå må jeg begynne! Vi snakkes i morgen! Love u<3

Besøk!

Heihei!

Nå sitter jeg i bilen på vei til senteret. Ført skal jeg kjøpe nytt kamera, og så skal jeg til Nora og overnatte i den nye leiligheten! Det gleder jeg meg til<3

Snakkes!<3

Funnet kamera!

Heei! Nå har jeg endelig funnet det kameraet jeg vil ha! 

 


Fint ikke sant?

Det koster bare 1990., på lefdal!  Gleder meg til å kjøpe det!

 

Hva syntes dere om det? :)

Selfie

02.01.14

HEEI!

 

Aaaa, for en dag! I dag er det den andre dagen i 2014, og jeg kan si dere, at dette blir et supert år! Disse to første dagene begynnte veldig bra og jeg har sovet veldig godt og lenge! I dag voknet jeg faktisk 12:55. Utrolig godt!

Nå kommer snart mamma hjem fra jobb så da skal vi spise middag.  Her er noen bilder :)Håper alle sammen har hatt en super start på året! Vi snakkes! <3

 

 

 

Nyttårsaften 2013-2014

Nyttårsaften var kjempe gøy for meg!
Jeg koste meg med venner og familie. Eirin var her og vi hadde det veldig gøy! Nå er 2014 her og jeg har alerede begynnt med noen av nyttårsforsetterene!

Blogges<3

VELKOMMEN 2014

Heihei!

 

Nå sitter jeg i sofaen hjemme. Jeg har nettopp vært hos Mormor og spist middag. Det var utrolig godt. Jeg klarte faktisk og sove helt til 12:40 idag! Jeg sov kjempe godt! Net var en hyggelig natt og bildene kommer senere i kveld. Jeg må bare legge de inn på pcen. Det kan ta litt tid. Menmen. 

I morgen skal jeg bare være hjemme og slappe av. Det er jo ikke lenge til skolen begynner heller, så ejg må bryke tiden gått! Til helga skal ejg få til noen overnattinger med noen venner om jeg klarer og krangle meg til å bli kjørt. 

Forresten så har jeg planer om å ta en tur på senteret sammen med Farmor og bruke opp gavekortene jeg fikk til jul. Men skal vente til Januar salgene begynner. Da blir det kanske litt billigere med kamera? Håper det! 

 

Vi snakkes senere i kveld! <3

hits