EN TIME? Vi tar det en annen dag...

Hallo! Sommerferien er i gang og jeg kjenner at jeg allerede savner vennene mine. Jeg har store planer allerede og koser meg i solen med musikk og en liten tanke i hodet.

Hva om jeg brukte en dag på å bare sitte i sola og lese i Bibelen? Bare lese uten noen påvirkninger av noen? Eller er det helt bortkastet tid? Men vent! jeg skal jo snart gå. Det er en time til jeg må gå, da er det ikke vits. En time er sikkert for lite for Gud. Han vil heller at jeg skal bruke god tid med han en hel dag. Eller er denne tanken helt feil?

 

Gud elsker alle sammen uansett hvor mye eller lite tid vi bruker med han daglig. Nå som sommeren har begynt er det viktig å bruke tid med Gud selv om det er masse som kommer i veien. Men nå kan vi ikke skylde på Jobb eller skole, fridtidsintiresser eller slike ting. Nå er det vi som fyller inn dagene selv med det vi selv vil. Den 25.06 spurte jeg mange Kristne mennesker på en Facebook gruppe om de kunne skrive ned noen vers fra Bibelen jeg kunne lese og der fikk jeg mange. Så jeg satt en god stund i dag og leste disse versene. Det var koselig med litt musikk i bakgrunnen. Dette skal jeg prøve å gjøre vær dag resten av ferien. Det trenger ikke være så mange vær dag , men kanskje et par om dagen? Gud vil ikke at du skal sitte i mange timer vær dag og lese deg trøtt i Bibelen, men han vil at du skal huske på han og det han vil mot deg skal du la skje, selv om du ikke har lyst. 

 

 

SOMMEREN ER FULL AV GLEDER, BRUK DEM TIL Å FYLLE OPP GLEDEN SAMMEN MED GUD!

 

Venskap etikk og hjelp

Hva er viktig for en kristen å gjøre mot andre personer?

For meg er det viktig at alle har det bra. At alle har noen å gå meg i friminuttene eller snakke med om det har skjedd noe galt. Noen ganger kan jeg føle at jeg hjelper alt for mye, men er det er riktig følelse?

Vær dag opplever mange barn på skolen mobbing, utestenging eller hjemmeproblemer. Jeg er en person som ikke klarer å høre om det uten å gjøre noe med det. Om men venninne eller kompis blir mobbet syntes jeg synd på dem og går oftest mye med dem. Jeg støtter dem og sier opp mot mobberne. Det er noe jeg har lært som kristen. Det å hjelpe de som ikke har det så bra. Det er det som er så bra for oss kristne. Vi kan støtte de som blir mobbet og vite at Gud er på vår side. Det er tøft å hjelpe andre. Men hvor mye skal man egentlig hjelpe før man havner i trøbbel selv? Det er et spørsmål jeg stiller meg selv vær morgen jeg våkner. "Hvor mye skal jeg støtte mobbeofferet på skolen idag?"

Vi kristne har en avtale med Gud om at vi skal være gode mot andre. Elske sin neste som seg selv. Da kan man ikke bare være på lag med offeret. Om man skal elske alle må man elske mobberen også,men det er ikke lett. Der har jeg funnet en lett måte og stille opp for begge. Fortelle mobberen at den han eller hun gjør er veldig slemt og fortelle at du støtter offeret fordi du ser at mobberen gjør noe galt. Da vil han eller hun forstå at du viser empati for offeret fordi du er på den gode siden. Det betyr ikke at du gjør noe slemt mot mobberen, du bare gjør det som er best for deg selv.

En kristen skal hjelpe, støtte, be for andre og snakke med andre og gi råd. Et råd jeg gir til meg selv er å se på verden som en agurk. Den er avlang og tynn og du kan dele den opp i biter. Bitene kan du spise så de blir borte fra hverandre. Vi kristne hjelper Gud til å feste sammen agurken igjen så den blir hel og saftig.

Vi kristne kan forandre verden bare med å hjelpe et menneske så godt vi kan og vil selv. Bare vi gjør det på riktig måte.
hits